Izvēlies kategoriju
Izvēlies kategoriju

Kategorijas

Your Cart

kitchen-design

Efektīvs un Ilgtspējīgs
Risinājums Jūsu Virtuvei

Izstrādājam projektus kafejnīcām, viesnīcām, birojiem...
Augstas kvalitātes risinājumi visiem budžeta līmeņiem
Uzlabota darba plūsma, ilgtspējīgs dizains un atbilstība normatīviem
Aprēķiniet Jūsu projekta izmaksas.
Bezmaksas un aizņem tikai 3 minūtes.
Alise Kalniņa

Plānojat profesionālu HoReCa projektu? Neesat pārliecināts, ar ko sākt?

Profesionālas virtuves un citu HoReCa projektu izveide prasa vairāk nekā vienkārši pareizā aprīkojuma iegādi. Ir jānodrošina efektīva darba plūsma, jāizvēlas energoefektīvs aprīkojums, jāievēro vispārējās drošības prasības un jāizvairās no pārmērīgiem izdevumiem.

Mēs piedāvājam individuālus risinājumus, kas atbilst jūsu unikālajām vajadzībām. Ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi mēs zinām, kā izveidot virtuvi, [citi projekti] kas nodrošina maksimālu darba efektivitāti, iekļauj nepieciešamo inventāru un atbilst visiem veselības un drošības normatīviem.
Aprēķiniet Jūsu projekta izmaksas.
Bezmaksas un aizņem tikai 3 minūtes.
★ ★ ★ ★ ★

Klientu Atsauksmes

Esam apkalpojuši vairāk kā 4,000+ klientu, uzzini, ko viņi domā par BHS

Piedāvājums & Vērtības

Ātra palīdzība ārkārtas situācijās
Plānveida apkopes programmas
Oriģinālās ražotāja rezerves daļas
Unikālu detaļu izgatavošana
1 gada rezerves daļu garantija
Rezerves daļu piegāde 24 stundās

BHS Projektēšanas Process

Projekta Izvērtēšana

Kopīgi izvērtējam jūsu uzņēmuma specifiskās vajadzības un mērķus, ņemot vērā vietu, budžetu un darbības apjomu. Mēs analizējam jūsu telpas, izvēlnes un darba plūsmu, lai saprastu, kas ir nepieciešams jūsu ideālajai rezultātam.

Virtuves Plāna Izstrāde

Veidojam sākotnējos dizaina plānus, kas optimizē darba plūsmu un vietas izmantošanu, nodrošinot vislabāko izkārtojumu jūsu virtuvei. Mūsu dizains nodrošina efektivitāti, funkcionalitāti un ilgtspējību.

Detalizēta Plānošana un Aprīkojuma Izvēle

Izvēlamies piemērotāko aprīkojumu, kas atbilst jūsu virtuves specifikācijām, funkcijām un budžetam. Mūsu plāns nodrošina optimālu izvietojumu un enerģijas efektivitāti.

Iekārtu Uzstādīšana un Pārbaude

Mēs izveidosim pielāgotu virtuves dizainu, kas atbilst jūsu uzņēmuma specifiskajām prasībām un darbības apjomam. Neatkarīgi no tā, vai tas ir restorāns, viesnīca vai kafejnīca, mēs radām risinājumus, kas palielina efektivitāti un apmierina jūsu klientus.

Tehniskais Atbalsts un Apmācība

Nodrošinām darbinieku apmācību un tehnisko atbalstu, lai jūsu komanda varētu pilnībā izmantot jaunās iekārtas. Mūsu komanda palīdzēs jums pilnvērtīgi izmantot jūsu jaunās virtuves potenciālu.

Aprēķiniet Jūsu dizaina virtuves izmaksas

Biežāk Uzdotie Jautājumi

Sadalīsim šo jautājumu dažos punktos, apakšpunktos, pieņemot lēmumumu kuras no šīm pozīcijām nepieciešamas.

📍 1. Telpu platība

  • Palīgtelpas (preču pieņemšana, darbinieku ģērbtuves, sanitārās telpas personālam, dokumentu, serveru telpa.
  • Virtuve (noliktava, karstā, aukstā zona, trauku mazgāšana, servēšanas-izsniegšanas zona)
  • Bārs, viesmīļu servants (servēšanas piederumi, glāžu mazgāšana, alus, vīna sidru stacijas to dzesētāji un iznstalācija, soft atlikumi
  • Apmeklētāju, klientu telpa

📍 2. Iekārtu un aprīkojuma kvalitāte, veids, ilgmūžība

  • Profesionālajām virtuvēm nepieciešams specifisks, izturīgs, pakļauts agresīvai videi aprīkojums un iekārtas.
  • Piemēram, krāsnis, ledusskapji, ventilācijas sistēmas un speciālās pagatavošanas un izsniegšanas virsmas.
  • Augstākās kvalitātes iekārtas izmaksā vairāk, bet arī kalpos ilgāk.

📍 3. Virtuves tehnoloģiskie risinājumi un apmeklētāju telpu dizains un plānojums

  • Pielāgoti risinājumi Jūsu paredzētajam biznesa modelim kopā ar BHS projektētājiem nākotnē ļaus iekonomēt energoefiktivitāti, darba spēka izmaksas un palielinās klientu ērtības.
  • Šie sākumā pārdomātie it kā sīkumi, nākotnē ļaus ātrāk atpelnīt Jūsu ieguldītās izmaksas.
  • Ekonomēsim, optimizēsim un radīsim paliekošas vētības.

📍 4. Darba spēks un speciālisti

  • Arhitekts, dizaineri, būvniecības uzņēmums vai celtnieks, ventilācijas, kondcionēšanas un saldēšanas mehāniķis, elektriķis, santehniķis.
  • Bieži vien ir nepieciešami arī specifiski iekārtu uzstādītāji, regulētāji.
  • Apkopēja, noliktavas darbinieks, viesmīlis, bārmenis, pavārs. Drauzīgi, dzīvespriecīgi, atraktīvi.
  • Neaizmirstiet par higēnas, darba un ugunsdrošības prasībām.

📍 Vidējās izmaksas

  • 📌 Mazais profesionālās virtuves projekts, kafejnīcā vai nelielā restorānā, var maksāt no 15 000 līdz 50 000 eiro.
  • 📌 Lielākām vai augstākas klases virtuvēm, restorānos, viesnīcās, izmaksas var būt 50 000 līdz 200 000 eiro vai pat vairāk.

Lai mēs BHS.LV Jums varētu precīzi aprēķināt izmaksas, nepieciešams izstrādāt detalizētu projekta plānu, balstoties uz individuālajām vajadzībām un telpu specifiku.

Profesionālās virtuves projekta izstrādes laiks ir atkarīgs no šādiem faktoriem: telpas lielums, sarežģītības un pielāgotām prasībām.

📍 BHS klientiem projekta izstrāde var aizņemt šādu laika periodu:

1. Sākotnējā plānošana un konsultācijas

  • Kas ietver tikšanos ar dizaineriem, arhitektiem vai virtuves konsultantiem, lai definētu un saprast Jūsu prasības, budžetu un telpas iespējas.
  • Šis posms var ilgt no 1 līdz 2 nedēļām.

2. Projekta izstrāde un dizains

  • Esam vienojušies par prasībām un apstiprināti sākotnējie plāni.
  • Dizaineri uzsāk izstrādāt detalizētu projektu, ieskaitot iekārtu izvietojumu, inženiertehniskos risinājumus un estētiskos aspektus.
  • Šis posms parasti aizņem 2 līdz 8 nedēļas.
  • Nedēļa vienu vai divas reizes izrunājam nākotnes plānus un konstatējam vai klienta vēlmes atbilst piedāvātajam risinājumam.
  • Sarežģītākiem projektiem tas var aizņemt vairāk laika.

3. Atļauju un saskaņojumu iegūšana

  • Atkarībā no jūsu valsts vai pašvaldības noteikumiem var būt nepieciešamas specifiskas būvatļaujas vai higiēnas prasību saskaņošana.
  • Šis process var aizņemt 2 līdz 6 nedēļas, ja viss norit gludi.

4. Iekārtu izvēle un pasūtīšana

  • Izvēloties standarta aprīkojums, tas var notikt ātri, pieejams BHS.LV noliktavā vai piegāde aizņem līdz 1 nedēļai.
  • Ja tiek pasūtītas Jūsu objektam pielāgotas iekārtas, to piegāde var aizņemt no 4 līdz 12 nedēļām, atkarībā no ražotāja un piegādātāja.

5. Uzstādīšana un nodošana ekspluatācijā

  • Kad visas mēbeles, to daļas un iekārtas ir saņemtas, sākas uzstādīšanas darbi.
  • Šis posms var aizņemt no 4 līdz 8 nedēļas, atkarībā no virtuves sarežģītības un būvniecības apjomiem.

Profesionālas virtuves projektēšanas procesā ir jāievēro vairāki normatīvie akti un standarti, kas nodrošina drošību, higiēnu un atbilst vietējiem likumiem. Galvenie normatīvie akti, kas jāņem vērā profesionālās virtuves dizaina procesā Latvijas Republikā, ietver šādus aspektus:

📍 1. Higiēnas prasības

  • Eiropas Savienības (ES) Regula Nr. 852/2004 par pārtikas higiēnu: Šī regula nosaka higiēnas prasības pārtikas ražošanas un apstrādes telpām, ieskaitot profesionālās virtuves. Virtuvei ir jānodrošina tīras virsmas, materiāli un aprīkojums, kas atvieglo tīrīšanu un dezinfekciju.
  • HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) sistēma: HACCP ir pārtikas drošības vadības sistēma, kas identificē un kontrolē pārtikas apstrādes posmos pastāvošos riskus. Virtuves projektā jāņem vērā darba plūsma, lai mazinātu piesārņojuma riskus.

📍 2. Būvnormatīvi un ugunsdrošība

  • Ugunsdrošības noteikumi: Virtuves projektēšanā ir jāievēro vietējie ugunsdrošības normatīvi, piemēram, ugunsdrošības iekārtu (sprinkleru sistēmu, ugunsdzēšamo aparātu) uzstādīšana, ugunsdrošo materiālu izmantošana un drošas evakuācijas ceļu izveidošana.
  • Latvijas būvnormatīvs LBN 208-15 "Ēku ugunsdrošība": Noteikumi attiecībā uz ēku ugunsdrošību, kas regulē ventilācijas sistēmas, sienu un griestu materiālu atbilstību ugunsdrošības prasībām.

Lūdzu ņemiet vērā, kā tā ir tikai neliela daļa no nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem un likumiem. Par pilnu sarakstu lūdzu jautājiet Jūsu valsts Likumdēvējam.

JĀ, eksperts-tehnologs ir ļoti ieteicams profesionālas virtuves iekārtošanā. Izskatīsim dažus iemeslus, kāpēc speciālista piesaiste var būt izšķiroša veiksmīgai Jūsu virtuves izveidei:

📍 1. Dizaina optimizācija

  • Mēs spēsim plānot virtuves izkārtojumu tā, lai tas būtu maksimāli efektīvs un funkcionāls.
  • Piemēram, ņemsim vērā darba plūsmu: kā pārvietojas produkti no piegādes līdz galaproduktam, lai samazinātu laiku, kas tiek tērēts nevajadzīgai kustībai vai iekārtu meklēšanai.
  • Palīdzēsim izvairīties no pārslodzes virtuves zonās, kas var traucēt darbam, un nodrošina pareizu darba zonu un iekārtu izvietojumu (karstā zona, aukstā zona, sagatavošanas zona utt).

📍 2. Izmaksu optimizācija

  • Mūsu pieredze palīdzēs Jums investēt lielākos resursus krīzes vietās un taupīs kur tie nav nepieciešami.
  • Atradīsim izdevīgākus risinājumus, izvēloties aprīkojumu, kas atbilst jūsu vajadzībām un budžetam, vienlaikus nezaudējot kvalitāti.
  • Jūs varēsiet izvairīties no kļūdām, kas vēlāk var radīt papildu izmaksas, piemēram, nepieciešamību mainīt aprīkojumu, jo tas neatbilst drošības normām vai virtuves darbības prasībām.

📍 3. Normatīvo aktu ievērošana

  • BHS tehnologs pārzina vietējos un starptautiskos normatīvos aktus, kas regulē pārtikas ražošanu un virtuves drošību (HACCP, būvnormatīvi, ugunsdrošības un higiēnas prasības).
  • Tas nodrošina, ka virtuve būs pilnībā atbilstoša likumdošanai, izvairoties no sodiem vai darbības ierobežojumiem.
  • Viņi spēj nodrošināt, ka virtuve atbilst visām higiēnas un sanitārajām prasībām, īpaši attiecībā uz ventilāciju, atkritumu apsaimniekošanu, ūdens apgādi un citiem būtiskiem noteikumiem.

📍 4. Iekārtu izvēle un specifikācija

  • Virtuves tehnologs labi pārzina profesionālās virtuves aprīkojumu, palīdz izvēlēties piemērotākās iekārtas, kas būs izturīgas un atbilstošas Jūsu biznesa specifikai.
  • Tas attiecas gan uz tehniskajām prasībām, gan uz energoefektivitāti.

📍 5. Tehniskā projekta izstrāde

  • Projektētājs ar tehnologu strādājot kopā izstrādāt detalizētu tehnisko projektu, kurā būs iekļauta ventilācija, elektroinstalācija, ūdensapgāde, drenāža un citi tehniskie risinājumi, kas ir būtiski veiksmīgai virtuves darbībai.
  • Viņi sadarbojas un kontrolē būvniekiekus procesa laikā, lai nodrošinātu, ka viss aprīkojums tiks pareizi uzstādīts un atbilst visām tehniskajām prasībām.

📍 6. Efektivitāte un laika ietaupījums

  • Kontrolējot darba procesu iespējams palīdzēt samazināt projektēšanas un uzstādīšanas laiku, jo ekspertiem ir pieredze un zināšanas par procesiem.
  • Tas nozīmē, ka viņi spēj paredzēt potenciālos izaicinājumus un atrisināt tos ātrāk.
  • Piesaistītais speciālisti palīdz novērst iespējamās kļūdas, kas var rasties projektu laikā, tādējādi samazinot darbības aizkavējumus.

📍 7. Projektu vadība

  • Virtuves tehnologs nodrošina projekta vadības pakalpojumus, koordinējot visu projektu no sākuma līdz beigām.
  • Tas var iekļaut sadarbību ar būvniekiem, uzstādītājiem, inženieriem un piegādātājiem, tādējādi nodrošinot vienotu un plūstošu procesu.

Varam secināt, ka profesionāls palīgs, profesionālās virtuves projektēšanā un iekārtošanā nodrošina efektīvu, drošu un izmaksu ziņā optimizētu rezultātu. Lai izvairītos no iespējamām problēmām un nodrošinātu to, ka virtuve atbilst visām Jūsu izvēlētajām prasībām, ir ļoti ieteicams iesaistīt speciālistu.

Veidojot profesionālās virtuves dizainu, bieži rodas problēmas, kas var ietekmēt virtuves funkcionalitāti, drošību un efektivitāti. BHS.LV uzskaita dažas no kļūdām:

📍 1. Nepareiza telpu plānošana

  • Nepietiekams darba vietu sadalījums
  • Nepietiekama vieta aprīkojumam

📍 2. Ventilācijas trūkumi

  • Nepietiekama ventilācija
  • Nepareizi izvietotas ventilācijas iekārtas

📍 3. Slikta ergonomika

  • Darbinieku diskomforts
  • Nepietiekama darba telpa

📍 4. Nepareiza aprīkojuma izvēle

  • Pārāk maz vai nepiemērots aprīkojums
  • Pārmērīgs aprīkojums

📍 5. Atbilstības problēmas ar normatīvajiem aktiem

  • Higiēnas prasību neievērošana
  • Ugunsdrošības prasību neievērošana

📍 6. Nepietiekama uzglabāšanas telpa

  • Nepareizi plānota uzglabāšana
  • Slikta plauktu un skapju izvietošana

📍 7. Elektroinstalācijas problēmas

  • Nepietiekams elektrojaudas aprēķins
  • Nepietiekami kontaktligzdu skaits

📍 8. Tīrīšanas un sanitārijas problēmas

  • Grūti tīrāmas virsmas
  • Slikta atkritumu apsaimniekošana

📍 9. Nepietiekams apgaismojums

  • Slikts darba zonas apgaismojums
  • Neatbilstošs apgaismojums

📍 10. Slikti plānota loģistika un piegādes

  • Nepareizi izplānota iekārtu piegāde vai uzstādīšana
  • Nepietiekama piegādes zona

Lai izvairītos no šīm problēmām, ir svarīgi veikt rūpīgu plānošanu, sadarboties ar profesionāļiem un izvēlēties pareizos risinājumus, praktiskus un efektīvus. Speciālistu iesaiste bieži palīdz novērst šīs kļūdas un nodrošināt veiksmīgu Jūsu virtuves darbību.

Profesionālas virtuves kalpošanas ilguma pamatā būs, izmantotā aprīkojuma kvalitātes, servisu apkopju biežuma, virtuves intensitātes un darbinieku attieksme. Sniegsim BHS.LV pieredzes apkopojumu:

📍 1. Virtuves aprīkojuma kalpošanas ilgums

  • Lieljaudas iekārtas (plītis, cepeškrāsnis, industriālās trauku mazgājamās mašīnas): augstas kvalitātes aprīkojums no uzticamiem ražotājiem var kalpot no 10 līdz 15 gadiem vai pat ilgāk, ja tas tiek regulāri apkopots un pareizi lietots.
  • Ledusskapji un saldētavas: atkarībā no zīmola un uzturēšanas, šo iekārtu kalpošanas ilgums no 5 līdz 12 gadiem. Kompresori var nolietoties ātrāk.
  • Ventilācijas un izplūdes sistēmas: ja tās tiek regulāri tīrītas un uzturētas, tās var kalpot ap 10 līdz 15 gadiem. Ļoti lielu vērību jāpievērš filtru caurlaidībai (tauki un gaiss).
  • Mazāks aprīkojums (mikseri, blenderi, naži, kafijas aparāti): šo priekšmetu kalpošanas laiks 2 līdz 10 gadi, svarīga ir iekārtas kvalitāte, bet vēl svarīgāka personāla attieksme.

📍 2. Apkope un uzturēšana

  • Regulāra apkope pagarinātu virtuves aprīkojuma dzīves ilgumu. Ja iekārtas tiek regulāri tīrītas, pārbaudītas un labotas, tās var kalpot ilgāk nekā paredzēts.
  • Rezerves daļu pieejamība: ja aprīkojumam ir viegli pieejamas rezerves daļas, tā kalpošanas laiku var pagarināt, jo var veikt nepieciešamās remonta un atjaunošanas darbības. Lūdzu pirms izvēles šim aspektam pievēršiet uzmanību.

📍 3. Intensīva lietošana

  • Lietošanas intensitāte spēlē nozīmīgu lomu aprīkojuma kalpošanas ilgumā.
  • Virtuvēs, kurās notiek intensīva ēdienu gatavošana (restorāni, viesnīcas), aprīkojums nolietojas ātrāk, salīdzinot ar mazāk noslogotām virtuvēm.
  • Ja gaļas mašīna paredzēta 40kg/h, bet Jūs apstrādājat 80 vai 120 kg/h, šīs darbības ļoti samazina Jūsu iekārtu mūžu.

📍 4. Materiālu kvalitāte un izturība

  • Augstas kvalitātes materiāli, piemēram, nerūsējošais tērauds, kas tiek plaši izmantots profesionālajās virtuvēs, ir izturīgs un var kalpot ilgi.
  • Iekārtas, kas izgatavotas no kvalitatīviem materiāliem, ir mazāk pakļautas korozijai, deformācijai un mehāniskai nolietošanai.

📍 5. Tehnoloģiju novecošana

  • Aprīkojums ir tehniski funkcionāls, TO nepieciešams atjauninot TIKAI tehnoloģiju attīstības dēļ.
  • Jaunas tehnoloģijas piedāvā energoefektivitāti, labāku darbību un drošības uzlabojumus, tāpēc bieži aprīkojums tiek mainīts, pirms tas tehniski nolietojas.

📍 6. Telpu un mēbeļu kalpošanas ilgums

  • Darba virsmas un skapji: augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda vai cita izturīga materiāla darba virsmas var kalpot 10 līdz 20 gadus vai ilgāk, ja tās tiek pareizi uzturētas.
  • Grīdas segums: profesionālās virtuves grīdas parasti izgatavotas no izturīgiem materiāliem, piemēram, keramikas flīzēm vai īpašiem vinila segumiem, kuru kalpošanas ilgums var būt 10 līdz 15 gadi atkarībā no uzturēšanas un lietošanas apjoma.

Izskatot šos punktus varam secināt, ka profesionālas virtuves iekārtas un telpas var kalpot no 10 līdz 15 gadiem, ja tās ir izgatavotas no kvalitatīviem materiāliem un tiek regulāri apkopotas. Tomēr faktori kā intensīva lietošana, nepietiekama apkope un tehnoloģiju novecošana var samazināt aprīkojuma kalpošanas ilgumu.

Neatradi atbildi savam jautājumam?